Lilierose

shetlanninponi
tamma, 100 cm
s. 02.03.2009, 3-vuotta 02.09.2009
yleispainotteinen

Omistaja: rebely (VRL-09009)
VH-tunnus: VH06-017-9746

Lilierose eli kavereiden kesken Lilli on luonteeltaan suurempi kuin kooltaan. Säkäkorkeudestaan huolimatta Lilli jättää temppuilussa kakkoseksi kaikki tallin hevoset ja muut ponit. Karsinassa saa suorastaan taistella siitä kumpi on pomo, eikä tilanne helpotu edes ajettaessa. Lilli kuitenkin suoriutuu kilpailutilanteissa ilmiömäisen hyvin, mikäli sille muistaa antaa riittävästi tilaa ja päätösvaltaa.

Hoidettaessa tamma on melkoinen mutruhuuli ja se odottaa karsinassa hoitajaan perä ovelle päin käännettynä. Harjauksen ajan Lilli antaa hoitajan olla omissa oloissaan ja joskus sen on kuultu jopa hörähtävän tyytyväisenä puunauksen jälkeen. Kaviokoukun ilmestyessä tamma vetää korvansa luimuun, aloittaa irvistelyn ja pönöttää paikallaan niin että kaviot saa nostettua maasta vain kovan väännön ja käännön avulla. Hoitaja selviää yleensä kavioden putsauksesta naarmuitta, mutta sopivan kulman sattuessa Lilli saattaa napata hoitajaansa pikaisesti takapuolesta. Varustus sujuu yleensä ilman suurempia ongelmia, vaikka kuolaimia saakin neidille lämmitellä pidempään kuin normaalisti.

Valjakon edessä Lilli on omapäinen, mutta se tietää itse yleensä parhaat väylät ja nopeudet kullekkin esteelle. Sopivan kevyellä ohjastuntumalla ja varovaisilla avuilla tammasta saa kuitenkin erinomaisen kisapartnerin. Mikäli ohjastaja on liian dominoiva Lilli saattaa alkaa joko lönköttämään tai kiitämään eteenpäin liian nopealla vauhdilla. Tamman on toisinaan nähty vetävän maraton-osuuksia täysin käynnissä ohjastajan avuista huolimatta.

Sukutaulu & -selvitys

i. Lorentz
ii. Leopold
ie. Day In Dream
e. Rosie
ei. Malkom
ee. Rosella

Jälkeläiset

30.01.2011 she-t Yasmin

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

"Hirveän kiva päivä." - rebely 00.00.0000

Kilpailut

Kilpailee porrastetuissa.

Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game horse | Kuvat © Stutteri Stjernen