Bagwati

minishetlanninponi
tamma, voikko, 85 cm
s. 12.02.2015, 4-vuotta 12.04.2015
noviisi valjakkoajo

Kasvattaja: Opella Shetlands (evm)
Omistaja: rebely (VRL-09009)
VH-tunnus: VH15-017-0228
#

# Bagwati rakastaa pyöreitä asioita kuten omenoita, kiviä ja palloja. Tammalla on tarhassaan oma vaaleanpunainen kahvalla varustettu pallo, jota se rakastaa raahata mukanaan kaikkalle. Yleensä pallon paikka on tarhassa, mutta usein se on saatava sisälle tai jopa mukaan kentälle. Kentällä pallo saa onneksi katsella sivusta Bagwatin työskentelyä, mutta hommien jälkeen se on haettava jälleen matkaan.

Hoidettaessa pallo roikkuu yleensä Bagwatin suusta. Tamma tiputtaa sen ainoastaan suitset nähdessään, mutta muuten se pysyy tiukasti neidn hampaiden välissä. Hyvä sinänsä, sillä pallo rauhoittaa tamman muuten herkästi hermostuvaa luonnetta. Ilman palloaan se saattaa sinkoilla karsinassa sinne tänne tai olla muuten vaan levoton. Bagwatin voi toki sitoa hoidon ajaksi kiinni, mutta silti se saattaa steppailla paikallaan tehden kavioiden putsauksesta hankalaa.

Valjakon edessä Bagwati on suorittaja. Se haluaa tarkat sävelet siitä mitä on tehtävä, kuinka kauan ja milloin pääsee pois. Ennen tuntia nämä asiat on hyvä supattaa tamman korvaan, sillä kuullessaan tietyt ajanmääreet Bagwati rentoutuu silminnähden. Myös pallon mahdollinen läsnäolo auttaa tammaa rentoutumaan. Rentona suorittajana Bagwati on mitä helpoin ajettava. Se on eteenpäin menevä ja tarmokas liikkeissään. Ohjastajaltaan tamma vaatii tarkasti alkavat ja päättyvät avut. Ohjista ei saa jäädä vetämään, sillä tällöin Bagwati pysähtyy, eikä liiku ennen kuin joku nousee kärryistä taluttamaan sitä.

Sukutaulu & -selvitys

i. Opella Watika
ii. Min Mamma
ie. Liten Watt
e. Sylt Byster
ei. Anna's Nanna
ee. Tröttjar

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

"Bagwati on saanut itselleen toisenkin kaverin tarhaan. Pinkeron lisäksi tarhassa asustelee nyt Olga, joka on Bagwatin tavoin kehittänyt päähänpinttymän palloista. Toisaiseksi Olga on onnistunut ryöstämään Bagwatin pallon vain pari kertaa, mutta siitä on seurannut sellainen huuto, että Pinkero meinasi tulla aidasta läpi. Pitänee hankkia toinenkin pallo tarhaan, jotta Bagwati ei anna uudelle tulokkaalle ympäri korvien." - rebely 30.01.2017
"Bagwati on asettunut asustelemaan ja tulee hyvin toimeen muiden ponien kanssa. Se sai nelivuotislahjaksi hienon vaaleanpunaisen kahvalla varustetun pallon, josta on tullut sen ehdoton suosikkilelu. Tamma ei mielellään jaa palloa kenenkään kanssa, ja sille on kehittynyt pallosta eräänlainen päähänpinttymä. Hoitajat saavat silloin tällöin pallon pesulle, kun Bagwati suostuu irroittamaan otteensa siitä." - rebely 16.04.2015

Kilpailut

SHLA-Cup sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 0 kpl

Päivämäärä Kutsu Laji Luokka Sijoitus
15.03.2017 kutsu VVJ noviisi 03/40

VVJ sijoituksia 1 kpl, joista voittoja 0 kpl

Päivämäärä Kutsu Laji Luokka Sijoitus
28.02.2017 kutsu VVJ noviisi 02/58
Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game horse | Kuvat Tiia Tahvanainen