Yvergårds Oktan

shetlanninponi
ori, rautiaanpäistärikkö, 103 cm
s. 22.09.2013, 3-vuotta 22.12.2013
valjakkoajo noviisi

Kasvattaja: Yvergårds Stutteri (evm)
Maahantuoja: Cynoria
Omistaja: rebely (VRL-09009)
VH-tunnus: VH14-017-0352

- 28.02.2017 KTK-II 19 + 20 + 18 + 19 = 76p.
- 08.02.2017 sertin arvoinen -> irtoSERT (tuom. Welby)
Yvergårds Oktan

Pig chuck shankle hamburger sausage filet mignon, bacon tenderloin. Doner pork chop tail capicola, pastrami sausage brisket boudin shankle. Rump tail capicola tri-tip, pork jowl spare ribs prosciutto andouille brisket landjaeger short ribs bacon frankfurter. T-bone kevin andouille pastrami fatback boudin beef pancetta shoulder tenderloin ribeye. T-bone fatback doner kevin, picanha capicola sirloin turkey strip steak jerky pastrami tri-tip. Turkey porchetta short ribs pig sirloin, meatball ribeye.

Pig chuck shankle hamburger sausage filet mignon, bacon tenderloin. Doner pork chop tail capicola, pastrami sausage brisket boudin shankle. Rump tail capicola tri-tip, pork jowl spare ribs prosciutto andouille brisket landjaeger short ribs bacon frankfurter. T-bone kevin andouille pastrami fatback boudin beef pancetta shoulder tenderloin ribeye. T-bone fatback doner kevin, picanha capicola sirloin turkey strip steak jerky pastrami tri-tip. Turkey porchetta short ribs pig sirloin, meatball ribeye.

Sukutaulu & -selvitys

i. Åsbergs Omar
ii. Olle av Fredriksfeld
ie. Maisie v.d. Klaartjeshof
e. Lissette av Björkhagen
ei. Rothshirehill Humphrey
ee. Penwood's Louise

i. Åsbergs Omar on ruotsalainen jalostusori, säkäkorkeudeltaan 101 cm ja väriltään liinaharjainen rautias. Omar on hyvin komea ja hyvärakenteinen ori, joka on kantakirjattu kotimaassaan A-luokkaan erinomaisin rakennepistein. Kantakirjauslausunnossa kehuttiin mm. orin jalka-asentoja, takaosaa ja päätä. Heikkouksina sen sijaan mainittiin lyhyehkö kaula ja raskas kaulan ja rungon liittymä. Luonteeltaan Omar on omistajansa mukaan tasapainoinen, itsevarma ja itsenäinen. Sekä ratsastettavuudeltaan että ajettavuudeltaan Omar on erinomainen ja myös sen kymmenissä jälkeläisissä näkyy näitä ominaisuuksia.

ii. Olle av Fredriksfeld oli rautias, sukujuuriltaan brittiläis-ruotsalainen ori, jolla oli säkäkorkeutta 99,5 cm. Ollella kilpailtiin valjakkoajossa varsin kohtuullisella menestyksellä ja se myös kantakirjattiin B-luokkaan. A-luokkaan se ei aivan yltänyt lähinnä luonne- ja käsiteltävyyspisteidensä osalta, sillä Olle oli tunnetusti hieman hankala ja orimainen. Kantakirjaustilaisuudessakin se kuulemma yritti purra omistajaansa, mikä ei ainakaan tehnyt vaikutusta tuomareihin... Jälkeläisiä Olle silti jätti jonkun verran, eikä onneksi ihan kaikille hankala luonnekaan periytynyt.

ie. Maisie v.d. Klaartjeshof oli kulomusta tamma, joka syntyi Hollannissa ja myytiin sieltä Ruotsiin 4-vuotiaana. Sen ruotsalainen omistaja koulutti tamman valjakkoajoon, jossa poni olikin varsin toimiva. Sopivan kokoisia ratsastajia ei metrin korkuiselle ponille tahtonut löytyä, joten omistajansa koulutti sen ohjasajamalla ja ajamalla. Muutamia ruusukkeitakin Maisie valjakkokilpailuista toi kotiin, mutta pääasiassa se oli omistajansa lemmikki. Maisie myös astutettiin neljään kertaan, joista kahdella kertaa tamma jäi tyhjäksi ja loput kaksi syntynyttä varsaa myytiin.

e. Lissette av Björkhagen on mustanpäistärikkö, 100-senttinen ruotsalaiskasvatti, jonka suku on brittiläistä. Lissette itse on aika vaatimattoman näköinen, joka on varmasti yksi suuri syy siihen, miksei tammaa saatu yrityksestä huolimatta kantakirjaan. Luonteeltaan tamma on sen sijaan omistajansa sanoin kympin poni, se ei ikinä kiukuttele tai ole hankala käsitellä. Periyttäjänä Lissette on kuitenkin osoittautunut mainioksi ja sen varsat ovatkin ihan hienoja. Kolme sen viidestä varsasta on jo hyväksytty kantakirjaan ihan hyvillä pisteillä. Nykyään Lissette viettää eläkepäiviään omistajansa russponien kaverina.

ei. Rothshirehill Humphrey on pikimusta, 100 cm korkea brittiläissyntyinen ori, joka nykyään asuu ja vaikuttaa jalostusorina Ruotsissa. Humphrey oli jalostuskäytössä jo Britanniassa, jossa sillä myös harrasteltiin valjakkoajoa lähinnä omaksi iloksi. Sitten se myytiin Ruotsiin, jossa uusi omistaja innostui valjakkoajosta siinä määrin, että rupesi kilpailemaankin. Pian hän hankki toisenkin mustan orin, jolla hän kilpaili parivaljakkoa kohtalaisella menestyksellä. Nykyään Humphrey on lähinnä siitoskäytössä ja se onkin periyttänyt valjakkolahjojaan monille jälkeläisilleenkin.

ee. Penwood's Louise on mustanpäistärikkö, 95-senttinen tamma, joka syntyi ja eli Britanniassa ensimmäiset kahdeksan elinvuottaan toimien lähinnä lastenratsuna ja isompien ponien tarhakaverina. Briteistä Louise kuitenkin myytiin Ruotsiin, jossa sen omistaa eräs näyttelyistä kiinnostunut nainen tyttärensä kanssa. Kyseinen tyttö on esiintynyt Louisen kanssa paljon junior handler-luokissa ja match show'ssa, joissa suloinen parivaljakko onkin menestynyt ihan kivasti. Louisen karsinan ovea koristaakin aimo kasa eri värisiä ruusukkeita. Louisea käytettiin Britanniassa myös jalostukseen kolmen varsan verran, lisäksi se on saanut pari varsaa Ruotsissa.

Sukututkimuksen kirjoittanut Cynoria

iii. Stonefriar's Benny
iie. Lilly av Frebergen
iei. Geordy v.d. Floor's Hofke
iee. Fidessa v.d. Roefkamp
eii. Rotshirehill Harrold
eie. Rotshirehill Doreen
eei. Ian of Elton House
eee. Leslie of Keyshire

Jälkeläiset

00.00.0000 rotu-skp

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

"Hirveän kiva päivä." - rebely 00.00.0000

Kilpailut

VVJ sijoituksia 3 kpl, joista voittoja 1 kpl

Päivämäärä Kutsu Laji Luokka Sijoitus
17.02.2017 kutsu VVJ noviisi 05/40
05.03.2017 kutsu VVJ noviisi 01/30
06.03.2017 kutsu VVJ noviisi 03/30
Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game horse | Kuvat © Suomen Hippos / Emilia Fager