Virkkilän Zeus

shetlanninponi
ori, mustankimo, 98 cm
s. 15.10.2013, 3-vuotta 15.01.2014
valjakkoajo noviisi

Kasvattaja: Virkkilän tila (EVM)
Maahantuoja: Cynoria
Omistaja: rebely (VRL-09009)
VH-tunnus: VH14-017-0353

Zeus on poni, jota ei kiinnosta mikään ympärillä tapahtuvasta äksönistä. Ori ei välitä sen ympärillä tulvivasta hoitajamäärästä, muista hevosista, kuumasta tai kylmistä. Se on hyvin välinpitämätön kaikkea kohtaan, eikä välttämättä huomaa, jos siltä vaaditaan jotain. Hoidettaessa Zeus seisoo paikallaan ja antaa hoitajan hoitaa tehtävänsä sekä varustelun. Suitset ja satula menevät orin päälle sen huomaamatta. Jotta orin saisi karsinasta ulos, se täytyy herätellä kevyillä tuuppauksilla ja kiskoa sitten ulos.

Valjakkoponina Zeus on hitaasti syttyvää laatua, ja se vaatii paljon lämmittelyjä liikkuakseen kunnolla etenepäin. Vauhtiin päästyään ori liikkuu kuitenkin hyvin, ja tarvitsee vain satunnaisia apuja etenemiseen. Zeus on kotonaan kestävyyttä vaativissa tehtävissä, kuten maratoonissa. Se jaksaisi ravata vaikka päiviä, eikä välitä erikoisemmista esteistä tai muista kummatuksista.

Sukutaulu & -selvitys

i. Sander av Blomsten
ii. Sultan of Brookshire
ie. Elinbergs Lotte
e. Möllebergs Eva
ei. Pommelunds Jerry
ee. Möllebergs Alva

i. Sander av Blomsten on rautiaankimo, 92 cm korkea ruotsalaisori, joka kilpailee omistajansa kanssa valjakossa. Tähän mennessä orin menestys on ollut varsin vaihtelevaa, sillä ori ei ole kaikista helpoimpia ohjastettavia. Omapäinen ori kuulemma tekee aina välillä omia ratkaisujaan, mikä ei välttämättä aina ole eduksi. Ulkomuodoltaan Sander on aika tyypillinen ori, sillä on melko paksuhko kaula ja tuuheat jouhet. Moitetta se on näyttelyissä saanut lähinnä pienehköstä takaosastaan. Jälkeläisiä Sanderilla on 86 kappaletta.

ii. Sultan of Brookshire on varsin nähty nimi shettisten sukutauluissa ja sen tietää ainakin nimeltä suurin osa rodun harrastajista. Brittiläissyntyinen ori toimi jonkin aikaa valjakkoajossa, mutta varsinaiseen menestykseen se nousi lähinnä näyttelytulostensa sekä siitosuransa vuoksi. Sultania ylistivät kaikki sen nähneet näyttelytuomarit ja se kantakirjattiin aikanaan kahta vaille täysin pistein. Jälkeläisiä Sultanilla on lukuisia ympäri maailmaa ja joukkoon mahtuu monia upeita poneja. Yhteensä Sultanilla on yli parisataa jälkeläistä. Väriltään Sultan oli mustankirjava ja säkäkorkeudeltaan 90 cm.

ie. Elinbergs Lotte oli yksi lukuisista Sultanilla astutetuista tammoista, rautias ja 99 cm korkea ruotsalaistamma. Lotte syntyi Stutteri Elinbergissä, mutta myytiin sieltä eräälle loma- ja matkailutilalle kolmen connemaraponin joukkoon. Lotte on kuulemma laumansa pomo, joka pitää itseään isommat ponit ruodussa. Lotella ajetaan ja lisäksi perheen pienimmät saavat myös ratsastaa sillä talutuksessa. Muutoin tamma toimittaa lähinnä söpön maskotin virkaa. Lotte on astutettu neljään kertaan, joista yhdellä kerralla se loi varsansa, joten sillä on kolme jälkeläistä.

e. Möllebergs Eva on mustankirjava, 99 cm korkea tamma ja Möllebergs Stutterin kasvatteja toisessa polvessa. Eva myytiin synnyintilaltaan jo varsana ja on kierrellyt useammassakin kodissa. Ainakin yhdellä omistajalla siitä tehtiin ravuria, mutta mitään mainittavaa menestystä tamma ei saavuttanut. Nykyään se asuu erään suomalaisperheen omalla kotitallilla, jossa se toimittaa mm. lastenratsun tehtävää. Perheen vanhin poika on jopa jo ehtinyt kilpailla Evan kanssa muutamissa tallikisoissa. Perhe kasvattaa pienimuotoisesti suomenhevosia ja Loten ansiosta tilan nimissä on nyt syntynyt myös pari shettisvarsaa.

ei. Pommelunds Jerry on pienikokoinen, vajaa 90-senttinen tummanpunaruunikko, joka on nykyään ruuna. Ennen ruunaamista Jerryä yritettiin saada kantakirjaan, mutta se hylättiin. Orilla kuitenkin astutettiin muutama (lähinnä saman kylän) tamma, kunnes se päätettiin ruunata. Ruunamiseen jälkeen Jerry on viettänyt rikasta elämää suuressa laumassa laiduntaen ja omistajansa ohjasajo- ja kärryttelyponina toimien. Jerryllä ei ratsasteta, koska sille ei ole löytynyt tarpeeksi pientä ratsastajaa ja lasten ratsuksi se ei oikein vilkkaan luonteensa vuoksi sovellu.

ee. Möllebergs Alva oli mustankirjava, 98 cm korkea tamma, joka syntyi ja asui koko elämänsä Möllebergin tilalla. Tila oli pienehkö ja tuohon aikaan sitä piti eläkeikäinen rouvashenkilö, joka keskittyi lähinnä ponien näyttelyttämiseen ja kasvatukseen. Hirveän kunnianhimoista ei naisen kasvatustoiminta ollut ja tammat yleensä astutettiin lähikylien oreilla - niin myös Alva. Alva itse oli hyväluonteinen ja ihan nätti poni, joka menestyi etenkin vanhoilla päivillää näyttelykehissä ja valittiin pari kertaa näyttelyn parhaaksi veteraaniksi.

Sukututkimuksen kirjoittanut Cynoria

3. polvi

iii. Oatmond Hill's Adam
iie. Black River's Lady
iei. Ylvas Emil
iee. Elinbergs Lydia
eii. Axel av Hansenberg
eie. Pommelunds Jane
eei. Felix v. Zauberhof
eee. Strömlundens Beata

Jälkeläiset

00.00.0000 rotu-o/t

Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

"Lorem ipsum" - rebely (00.00.0000)

Kilpailut

VVJ sijoituksia 3 kpl, joista voittoja 0 kpl

Päivämäärä Kutsu Laji Luokka Sijoitus
08.03.2017 kutsu VVJ noviisi 03/30
10.03.2017 kutsu VVJ noviisi 04/30
10.03.2017 kutsu VVJ noviisi 02/30
Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim-game horse | Kuvat © Suomen Hippos / Pirje Paananen